Ciastka francuskie z brzoskwiniami i rabarbarem

Autor:

Ania321

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

4.56/5

Oceń przepis

Ocena

4.56/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 łodygi rabarbaru
  • 2 brzoskwinie
  • 1 płat ciasta francuskiego
  • 1 czubata łyżka cukru brązowego
  • 1 jajko
  • Cukier puder

Przygotowanie

Krok 1

Rabarbar umyć, osuszyć i pokroić w plasterki.





Krok 2

Brzoskwinie pokroić w dość drobną kostkę.





Krok 3

Wrzucić rabarbar do miski, posypać brązowym cukrem i wymieszać, tak by rabarbar był obtoczony w cukrze. Dodać brzoskwinie.





Krok 4

Ciasto francuskie pokroić na kwadraty, a następnie ponacinać je i formować tak, jak na zdjęciu.





Krok 5

Na tak przygotowane ciasto nałożyć owoce.





Krok 6

Brzegi ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem. Wstawiamy ciastka do nagrzanego piekarnika i pieczemy je przez 17 minut w temperaturze 180°C z termoobiegiem. Gotowe i ostudzone





Krok 7

Ciastka oprószamy cukrem pudrem.





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.