Ciastka maślane

Danie: Deser

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 32 dkg masła Łaciatego
  • 40 dkg mąki
  • 3 żółtka
  • 1 dkg drożdży
  • 3 łyżki śmietany 18% Łaciata
  • cukier do ozdoby
  • marmolada do przełożenia

Przygotowanie

Krok 1

Make, drożdże, masło, żółtka i śmietanę łączymy i wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto wałkujemy na 1/2 cm, wykrawamy okrągłe ciasteczka, moczymy w białku i cukrze. Pieczemy na rumiany kolor. Przekładamy marmolada owocowa lub różaną.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.