Ciastka szyszki

Autor:

Monika Och

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 80 g ryżu preparowanego
  • 300 g krówek ( miękkie szybciej się rozpuszczą )
  • 100 g masła Łaciate
  • Opcjonalnie łyżka gorzkiego kakao

Przygotowanie

Krok 1

Rozpuść krówki razem z masłem i mieszaj, aby masa się nie przypaliła. Możesz dodać trochę gorzkiego kakao, wtedy szyszki nabiorą odrobinę ciemniejszego koloru.



Krok 2

Dodaj ryż do masy krówkowej i wymieszaj.



Krok 3

Odstaw całość do lekkiego wystudzenia.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.