Ciastka z wiórkami kokosowymi

Masz niespodziewanych gości i nie wiem, czym ich poczęstujesz. Kokosanki sprawdzą się idealnie.
To lekkie ciasteczka, które wykonasz ekspresowo.

Osób: 10

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Wegetariańskie

Fit

Danie:

Osób: 10

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Wegetariańskie

Fit


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 200 g wiórków kokosowych
  • ¾ szklanki cukru
  • 2 białka

Przygotowanie

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na 170°C. Białka ubijamy na sztywno. Stopniowo dodajemy cukier i wiórki kokosowe. Powinna powstać gęsta masa.



Krok 2

Formujemy ciasto na kokosanki na płasko lub w formie kulek.



Krok 3

Kładziemy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku przez ok. 15 min.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.