Marynowane żeberka pieczone w rękawie

Autor:

Ania321

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 kg żeberek wieprzowych
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 1 łyżka suszonego majeranku
  • 1 łyżka papryki słodkiej mielonej
  • 1 łyżeczka soli ziołowej
  • ½ łyżeczki papryki ostrej mielonej
  • Kilka dużych pieczarek

Przygotowanie

Krok 1

Żeberka dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić na kawałki.



Krok 2

Do miseczki wlać oliwę, dodać wszystkie przyprawy i dokładnie wymieszać. Natrzeć mięso marynatą. Przykryć i wstawić na noc do lodówki.



Krok 3

Włożyć zamarynowane mięso do rękawa. Wrzucić również oczyszczone i pokrojone na połówki pieczarki.



Krok 4

Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez godzinę w temperaturze 180°C z termoobiegiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.