Co najlepiej smakuje w sezonie jesiennym? Oczywiście jabłka! Przygotuj z nich pyszne ciasto. Smakosze czekolady na pewno również będą zachwyceni.
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 12
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze
Mleko zagotuj w garnku. Dodaj cukier, kakao i czekoladę. Poczekaj, aż składniki się połączą. Odstaw do wystudzenia.
Nastaw piekarnik na 180 stopni C. Ubij jajka, dodaj mąkę, sodę oczyszczoną oraz proszek do pieczenia. Po przygotowaniu wlej składniki do garnka z masą czekoladową. Całość z miksuj na gładką masę.
Jabłka obierz, pokrój na ćwiartki i usuń gniazda nasienne. Następnie pokrój je na mniejsze kawałki. Jabłka połącz z przygotowanym ciastem. Na formę wyłożoną papierem do pieczenia do pieczenia wlej masę. Piecz przez około 40 min. Wierzch ciasta oprósz startą skórką z pomarańczy.
Dodaj komentarz