Owocowa tarta pełna witamin. Przepis jest bardzo prosty w wykonaniu i zachwyca smakiem.
Danie: Podwieczorek
Osób: 6
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Orzechy
Mąkę przesiewamy, dodajemy cukier puder, proszek do pieczenia oraz pokrojone masło. Całość siekamy, a następnie dodajemy jajko i jogurt. Zagniatamy ciasto i owijamy folią spożywczą. Wkładamy je do zamrażarki na 10 minut.
Z moreli usuwamy pestki. I kroimy je na ćwiartki. Nastawiamy piekarnik na 180 stopni C.
Ciasto rozwałkowujemy na okrągły placek. Następnie układamy kawałki moreli tak, aby zostawić około 3-4 cm wolnych brzegów. Brzegi zawijamy na morele. Posypujemy całość migdałami.
Tarte wkładamy do piekarnika na około 45 minut. Po upieczeniu studzimy i posypujemy tarte świeżymi malinami.
Dodaj komentarz