Ciasto dyniowe ze skórką pomarańczową i pomadą z pomarańczy

Autor:

Shizxxzle

Danie: Deser

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia

Danie: Deser

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Ciasto

  • 300gram dyni
  • 2 szklanki mąki
  • 2 duże pomarańcze
  • 250g masła ŁACIATE
  • 1 szklanka cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 4 jajka
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie

Krok 1

Dynię obrać, upiec w 180 żeby była miękka. Następnie zmiksować blenderem. Zetrzeć skórkę z pomarańczy.



Krok 2

W garnku rozpuścić masło, dodać cukier i cukier waniliowy i wlać do dyni. Ostudzić. Po ostudzeniu dodać 4 żółtka. Białka ubić.



Krok 3

Przesiać mąkę i proszek do pieczenia a następnie połączyc mokre składniki z suchymi i wszystko delikatnie wymieszać łyżką. Pięć w temperaturze 180.



Krok 4 - POMADA

Do garnka wsypać 3 łyżki cukru, łyżkę masła, wlać olejek pomarańczowy i dodać skórkę z pomarańczy, ostudzić.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.