Dla miłośników słodkiej kukurydzy, te placuszki są idealnym śniadaniem. Delikatne w smaku i proste w przygotowaniu. Dodatkowo ich barwa zachwycana.
Danie: Śniadanie
Osób: 1
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten, Jajko kurze
Ze śmietanką
Kukurydzę odcedzić z wody i dodać do miski. Dodajemy kurkumę i paprykę i wszystko blendujemy.
Dodajemy Śmietankę Łaciatą i jajko. Wszystko mieszamy. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz sól. Delikatnie mieszamy na gładką masę.
Patelnię smarujemy olejem i nagrzewamy. Nakładamy ok 1,5 łyżki masy na 1 placuszek. Lekko rozprowadzamy masę. Smażymy przez 1,5 minuty, następnie przekładamy na drugą stronę i również smażymy przez 1,5 do 2 minut.
Dodaj komentarz