Pieczona cukinia z kukurydzą

Pieczona cukinia to przysmak dla wegetarian. Prosta, tania i szybka potrawa. Wykorzystasz produkty, które masz w domu i wyczarujesz przepyszne danie.

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 cukinia
  • 50 g kukurydzy
  • Oliwa z oliwek
  • Świeża natka pietruszki
  • Tymianek
  • 100 g sera żółtego
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na 180°C.



Krok 2

Myjemy cukinie. Przecinamy ją na pół. Łyżką wydrążamy gniazda nasienne. Skrapiamy cukinię oliwą z oliwek, posypujemy tymiankiem, solą i pieprzem. Nakładamy kukurydzę (alternatywę stanowi dowolny inny produkt). Posypujemy startym żółtym serem.



Krok 3

Pieczemy 15-20 minut (w zależności od wielkości cukinii).



Wskazówki

Podajemy posypane świeżą natką pietruszki.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.