Ciasto francuskie z brzoskwinią

Pyszne i łatwe wykonaniu ciasto francuskie z brzoskwinia. Z łatwością zabierzesz je na drogę czy do pracy.

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 12

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 12

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 100 g serka waniliowego
  • 1 łyżeczka budyniu śmietankowego w proszku
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 1 jajko

Przygotowanie

Krok 1

Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni C.



Krok 2

Serek waniliowy mieszamy z budyniem. Brzoskwinie odsączamy i kroimy w plastry. Ciasto francuskie kroimy w kwadraty. Roztrzepujemy białko widelcem. Smarujemy wierzch ciasta francuskiego, nakładamy łyżeczką serek waniliowy i układamy plastry brzoskwiń.



Krok 3

Pieczemy 15 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.