Składniki:

  • 6 udek z kurczaka
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki papryki ostrej mielonej
  • Pieprz czarny
  • ½ łyżeczki ziół prowanslskich
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej mielonej
  • ½ pęczka koperku świeżego
  • Sól do smaku

Przygotowanie


Mięso dokładnie umyć.



Marynata

Wymieszać oliwę z oliwek i musztardę z przyprawami, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekany koperek.




Wymieszać wszystkie składniki i natrzeć marynatą mięso.




Wstawić do lodówki na całą noc.




Następnie nagrzać piekarnik do 180°C, wstawić udka i piec około 50 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.