Ciasto francuskie ze szpinakiem i fetą to klasyczne połączenie, którego nie może zabraknąć na żadnym przyjęciu. Jest to słona przekąska, która jest gotowa w kilka chwil.
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten, Jajko kurze
Piekarnik nastawiamy na 180 stopni C.
W rondlu rozmrażamy szpinak. Tak, aby woda wyparowała. Dodajemy następnie czosnek oraz przyprawy.
Gdy szpinak ostygnie dodajemy ser i wszystko dobrze miksujemy ze sobą.
Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na 12 części. Na każdy kawałek kładziemy farsz (1 łyżkę) i zawijamy. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Nacinamy na przemiennie.
Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez około 20 minut.
Dodaj komentarz