Ciasto francuskie ze szpinakiem i fetą

Ciasto francuskie ze szpinakiem i fetą to klasyczne połączenie, którego nie może zabraknąć na żadnym przyjęciu. Jest to słona przekąska, która jest gotowa w kilka chwil.

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.60/5

Oceń przepis

Ocena

4.60/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • - 1 opakowanie szpinaku mrożonego
  • - 1 jajko
  • - kostka sera feta
  • - 2 ząbki czosnku
  • - ¼ łyżeczki soli (opcjonalnie)
  • - ¼ łyżeczki pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Piekarnik nastawiamy na 180 stopni C.



Krok 2

W rondlu rozmrażamy szpinak. Tak, aby woda wyparowała. Dodajemy następnie czosnek oraz przyprawy.



Krok 3

Gdy szpinak ostygnie dodajemy ser i wszystko dobrze miksujemy ze sobą.



Krok 4

Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na 12 części. Na każdy kawałek kładziemy farsz (1 łyżkę) i zawijamy. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Nacinamy na przemiennie.
Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez około 20 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.