Zupa krem z borowików

Zupa krem z borowików to uczta dla kubków smakowych! Danie, jak z najlepszej restauracji! Pyszne, aromatyczne - wręcz idealne!

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 500 g borowików
  • - 2 szklanki naturalnego bulionu warzywnego
  • - 1 pęczek koperku
  • - 2 cebule
  • - 5 łyżek masła
  • - 1 łyżka soli
  • - 1 łyżka pieprzu
  • - 1 szklanka Śmietanki Łaciatej 18%

Przygotowanie

Krok 1

Borowiki dokładnie oczyszczamy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Cebulę drobno siekamy i szklimy na maśle.



Krok 2

Dodajemy borowiki, przyprawiamy całość solą i pieprzem i dusimy 10 minut.



Krok 3

Wszystko przekładamy do garnka, zalewamy bulionem i dusimy jeszcze ok. 25 minut. Dodajemy śmietankę Łaciatą i posiekany drobno koper.



Krok 4 

Podajemy z bagietką.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.