Galaretki połączyć z wrzącym sokiem jabłkowym. Wymieszać do całkowitego rozpuszczenia i wystudzić. Formę z wysokim brzegiem wyłożyć pergaminem. Na spodzie rozłożyć herbatniki. Tężejącą galaretkę dobrze wymieszać ze smażonymi jabłkami. Następnie włożyć na 10 minut do lodówki. Następnie schłodzoną masę jabłkową rozsmarować na spodzie z herbatników. Przykryć pozostałymi ciastkami, lekko docisnąć. Ciasto wstawić na 2-3 godziny do lodówki.
Danie: Podwieczorek
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Galaretki połączyć z wrzącym sokiem jabłkowym. Wymieszać do całkowitego rozpuszczenia i wystudzić.
Formę z wysokim brzegiem wyłożyć pergaminem. Na spodzie rozłożyć herbatniki.
Tężejącą galaretkę dobrze wymieszać ze smażonymi jabłkami. Następnie włożyć na 10 minut do lodówki.
Następnie schłodzoną masę jabłkową rozsmarować na spodzie z herbatników. Przykryć pozostałymi ciastkami, lekko docisnąć. Polać polewą czekoladową. Ciasto wstawić na 2-3 godziny do lodówki.
Dodaj komentarz