Lekkie, pyszne ciasto z kakaowym spodem, kremem śmietankowym oraz bananami. Warto przed podaniem dobrze je schłodzić. Idealne na każdą okazję i porę roku.
Danie: Deser
Osób: 12
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze
Ze śmietanką
Nastawiamy piekarnik na 180 stopni C. Żółtka oddzielamy od białek. Do miski z białkami dodajemy cukier i ubijamy. Następnie wlewamy żółtka, olej i ponownie ubijamy.
Do osobnej miski wsypujemy kakao i mąkę. Mieszamy. Dodajemy do masy z jajkami.
Ciasto wlewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika na 25 minut.
Żelatynę rozpuszczamy w wodzie. Dodajemy 3 łyżki śmietanki Łaciatej. Mieszamy i odstawiamy.
Banany kroimy w plasterki i układamy na cieście. Wstawiamy do lodówki.
Dodaj komentarz