Gofry ze śmietaną i dżemem

Autor:

Kamila O

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • · mąka pszenna 2 szkl ,
  • · mleko łaciate 2 szkl ,
  • · proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki ,
  • · cukier puder 2 łyżki ,
  • · olej rzepakowy 1/3 szkl ,
  • · jajka 2 szt ,
  • · sól ,
  • · śmietana spray,
  • · dżem wiśniowy

Przygotowanie

Krok 1

Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno. Żółtka połączyć z pozostałymi składnikami i zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji ciasta, na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać całość drewnianą łyżką. gofry piec w rozgrzanej gofrownicy przez ok 3 min. Gotowe posmarować dżemem i udekorować śmietaną.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.