Jajka ubijamy w mikserze, dodajemy cukier jak masa będzie puszysta wlewamy powoli olej. Zmniejszamy obroty dodajemy marchewkę, ananasa, wiórki, bakalie (orzechy i rodzynki posypujemy delikatnie mąką). Wyłączamy mikser i dosypujemy mąkę wymieszaną z sodą, solą i cynamonem. Tortownicę 24 cm wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto. Pieczemy termoobieg 150 stopni około 1 godzinę. Sprawdzamy patyczkiem. Po wystudzeniu kroimy na pół, przekładamy kremem i polewamy budyniem.
Ubijamy razem serek mascarpone MLEKPOL, śmietankę 36% MLEKPOL, 2 śmietanfixy i 3 łyżki cukru pudru do uzyskania gęstego kremu.
Sok gotujemy z masłem i cukrem, budynie rozrabiamy w wodzie. Następnie wlewamy na gotujący się sok i gotujemy budyń. Zostawiamy do przestygnięcia, ale nie za długo żeby dało radę to wyłożyć na ciasto. Dekorujemy według uznania.
Dodaj komentarz