Formę o wym. 22 cm x 26 cm (lub o średnicy ok 22 cm) wyłóż folią spożywczą.
Herbatniki bardzo drobno rozkrusz lub zmiel. W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę z masłem, wymieszaj i wystudź. Połącz herbatniki z czekoladą i masłem, zagnieć i wyłóż nimi spód formy. Dociśnij, wyrównaj powierzchnię i wstaw do lodówki.
Przygotuj budyń zgodnie z informacją na opakowaniu (pamiętaj, że dodajemy mniej mleka - 350 ml). Do gotowego, gorącego budyniu dodaj połamaną na kostki czekoladę i kajmak, wymieszaj do rozpuszczenia składników i przestudź. Wyjmij formę ze schłodzonym spodem z herbatników i przełóż cały krem. Wyrównaj z wierzchu i wstaw ponownie do lodówki.
Masło orzechowe, czekoladę mleczną, mleko, cukier, kajmak i masło podgrzej do rozpuszczenia składników. Zamieszaj i przestudź - masa powinna być płynna ale nie gorąca. Po wystudzeniu przełóż ją na schłodzone ciasto, wstaw całość ponownie do lodówki.
W kąpieli wodnej rozpuść śmietankę i czekoladę. Zamieszaj do połączenia składników, wystudź.
Przestudzoną polewą oblej ciasto, posyp z wierzchu orzeszkami. Ciasto przechowuj w lodówce.
Smacznego!
Dodaj komentarz