Migdały sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki i przemielić w maszynce do orzechów. Czekoladę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Białka ubić na sztywną pianę dodając stopniowo cukier. Następnie do ubitej piany dodać zmielone migdały, czekoladę i pokrojone daktyle. wszystko delikatnie wymieszać. Na dnie keksowej foremki ułożyć wafel, wyłożyć ciasto. Piec w temp 160 stopni około 40 minut.
Osób: 10
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
Migdały sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki i przemielić w maszynce do orzechów.
Czekoladę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Białka ubić na sztywną pianę dodając stopniowo cukier.
Następnie do ubitej piany dodać zmielone migdały, czekoladę i pokrojone daktyle. Wszystko delikatnie wymieszać. Na dnie keksowej foremki ułożyć wafel, wyłożyć ciasto. Piec w temperaturze 160°C około 40 minut.
Dodaj komentarz