Kotleciki mielone z boczniakami

Autor:

Śnieżynka

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ kg mięsa mielonego z łopatki
  • 1 średnia cebula
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • 10 dag boczniaków
  • ½ bułki kajzerki
  • 1 jajko
  • Pieprz
  • Sól
  • 1-2 łyżki bułki tartej
  • Płatki kukurydziane
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Płatki kukurydziane pokruszyć.



Krok 2

Bułkę zamoczyć w wodzie, odcisnąć.



Krok 3

Cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić na rozgrzanym maśle. Dodać posiekane boczniaki, podsmażyć, ostudzić.



Krok 4

Mięso włożyć do miski, dodać grzyby z cebulą, jajko, odciśniętą bułkę, przyprawić do smaku sola i pieprzem, dokładnie wymieszać (gdy mięso jest zbyt wolne dodać bułki tartej).



Krok 5

Z mięsa formować kotleciki, obtaczać w pokruszonych płatkach kukurydzianych i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.