Ciasto z gruszkami

Autor:

Aneta P

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • jajka duże 2 szt,,
  • mąka 1 i 3/4 szk, ,
  • kakao 2 łyżki, ,
  • cukier 1/2 szk, ,
  • olej 1/2 szk, ,
  • mleko łaciate 1/2 szk, ,
  • proszek do pieczeni 2 łyżeczki, ,
  • cukier waniliowy 1 łyżka, ,
  • gruszki 8 szt, ,
  • cukier puder do posypania,

Przygotowanie

Krok 1

Jajka ubić wraz z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie zmniejszyć obroty miksera i wlać olej oraz mleko, zmiksować. Na koniec małymi porcjami wsypywać mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Formę do pieczenia o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Gruszki obrać i wcisnąć w ciasto. Piec 50 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.