Kremowy mus czekoladowy

Danie: Deser

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 50 g gorzkiej czekolady
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 jajko
  • Szczypta soli
  • Świeża mięta

Przygotowanie

Krok 1

Czekoladę rozdrobnić i rozpuścić w kąpieli wodnej, następnie przestudzić. Oddzielić białko z żółtkiem do osobnych miseczek. Żółtko ubić z cukrem na puszysty krem, dodać do przestudzonej czekolady.



Krok 2

Białko ubić z szczyptą soli. Połączyć z masą czekoladową delikatnie mieszając do połączenia. Wyłożyć do pucharków i odstawić na około godzinę do lodówki, podawać udekorowane świeżą miętą.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.