Cytrynowe pączki serowe

Autor:

Joanna Kryla

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Na pączki

  • 300 g mąki pszennej,
  • 250 g serka śmietankowy Łaciaty naturalny,
  • 2 jajka,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 4 łyżki cukru pudru,
  • skórka z 1 cytryny,
  • sok z 1/2 cytryny,
  • 2 łyżeczki likieru cytrynowego

Ponad to

  • 0.5 l oleju rzepakowego do smażenia,
  • cukier puder do posypania

Przygotowanie

Krok 1

Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać mikserem, bądź łyżką. Ciasto ma być bardzo gęste.





Krok 2

Nabierać małe porcje ciasta i posypanymi mąka rękami robić małe kuleczki-pączusie.





Krok 3

Pączki smażyć na rozgrzanym oleju, na małym ogniu (nie powinny się smażyć zbyt szybko, żeby dosmażyły się w środku). Usmażone pączki osączać na ręczniku papierowym, a następnie posypywać cukrem pudrem. Smacznego!





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.