Ciasto z gruszkami i śliwkami

Autor:

Aneta P

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • jajka duże 2 szt,,
  • mąka 1 i 3/4 szk, ,
  • cukier 1/2 szk, ,
  • olej 1/2 szk, ,
  • mleko Łaciate 3,2% 1/2szk, ,
  • proszek do pieczeni 2 łyżeczki, ,
  • cukier waniliowy 1 łyżka, ,
  • gruszki 6 szt, ,
  • śliwki 4 szt, ,
  • cukier puder do posypania,

Przygotowanie

Krok 1

Jajka ubić wraz z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie zmniejszyć obroty miksera i wlać olej oraz mleko, zmiksować. Na koniec małymi porcjami wsypać mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia. Formę do pieczenia o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Gruszki obrać i wcisnąć w ciasto, śliwki pokroić na ćwiartki i ułożyć na cieście, na środku ułożyć połówkę śliwki. Piec 50 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.