1. Zpodanych składników zagniatany kruche ciasto, formujemy kulę, lekko spłaszczamy i owijamy w folię , schładzamy w lodówce przez około 60 minut. Blaszke o wym 20 na 30 natłuszczamy, wykładamy papierem do pieczenia.Schłodzone ciasto, rozwałkowujemy, wylepiamy nim dno blaszki, nakłuwamy widelcem gdzieniegdzie i pieczemy przez 25-30 min.Po upieczeniu odstawiamy do przestudzenia. 2. Schłodzone składniki na krem ubjamy mikserem az uzyskamy delikatny gęsty krem.Połowe tej masy wykładamy na wczesniej upieczone , wystudzone ciasto, rozprowadzamy na całości masy opłukane, osuszone leśne jagody, wykładamy na nie reszte kremowej masy.Chowamy do lodówki. 3.Beza: 4 białka ubijamy, dodajemy stopniowo cukier, łyzka po łyżce, az otrzymamy gęsta błyszcząca pianę. Na sam koniec ubijania dodajemy make ziemiaczana i delikatnie łaczymy ja szpatułka z ubitą piana. Blaszkę odwracamy do góry dnem, natłuszczamy i wykładamy papaierem do pieczenia a nastepnie na tym papaierze rozsmarowujemy mase bezowa. Pieczemy w temp 140 st C przez około 60 minut. Gdy stanie sie chrupka, lekko popekana , wyjmujemy i studzimy. 4. Na wierzch ciasta z maśą smietankowa delikatnie wykładamy wystudzona bezę. Schładzamy. przed podaniem mozemy udkorowac jagodami, smacznego:)
Dodaj komentarz