Mleko i szpinak zblenduj razem, podgrzej aż będzie lekko ciepłe. dodaj drożdże z cukrem i zdejmij z gazu. mąkę przesiej i dodaj sól. pod koniec dodaj olej. wlej rozczyn. wyrób ciasto i pozostaw do wyrośnięcia na godzinę. po tym czasie uformuj 4 spore bułki i pozostaw na 20 min do wyrośnięcia. potem piecz 20 min w 180°
wszystkie składniki zblenduj razem. dodaj więcej bułki tartej w razie potrzeby. uformuj spore kotlety, na wilekosc bułek i piecz 40 min w 200° (w polowie pieczenia obróć na drugą stronę)
cukinię pokrój na frytki, obmaczaj w ziołach z olejem, piecz 30 min w 180°, następnie zblenduj na pastę
zróż w formę burgera: bulkę przekrój na pół, posmaruj obie polowy pastą, dodaj zielone dodatki jak sałata, ogórek kiszony i pomidor, połóż kotlet brokułowy na jednej połowie i złóż do formy burgera.
Dodaj komentarz