Ciasto z mango

Ciasto jogurtowe z mango to jedno z moich ulubionych. Smak jest niezwykły, ale też jego przygotowanie jest łatwe i szybkie.

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 12

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 12

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 mango
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1 kostka masła
  • 4 jajka
  • 150 g cukru
  • 150 g jogurtu greckiego

Przygotowanie

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na 170 stopni C.



Krok 2

Mango obieramy i kroimy na średnie kawałki. Blachę wykładamy papierem do pieczenia.



Krok 3

Przygotowujemy wysoka miskę. Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy po jednym jajku i dokładnie miksujemy. Stopniowo dodajemy wszystkie sypkie składniki. Na końcu dodajemy jogurt grecki, mieszamy bardzo delikatnie. Ciasto przelewamy do formy i wciskamy w nie kawałki mango.



Krok 4

Pieczemy 40 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.