1. Z masła serka,mąki, cukru waniliowego i proszku do pieczenia zagniatamy ciasto. Dzielimy je na pół. Pierwszą część rozwałkowujemy na wielkość formy 30 na 25 i wykładamy nim wyłożoną papierem do pieczenia formę. Mirabelki płuczemy, wyjmujemy z nich pestki. Czekolade łamemy na kawałki Na ciasto ułożone w blaszce układamy koło siebie mirabelki, gdzieniegdzie układamy po kawałku czekolady. Ułozone mirabelki posypujemy dodatkowo niewielka iloscia cukru waniliowego i przykrywamy drugą , rozwałkowaną częścą ciasta. Pieczemy w piekarniku na złoty kolor w temperaturze 175st. Cprzez około 35 minut.; Przestudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem, dekorujemy mirabelkami , smacznego Porady blaszka 25 na 30 zamiast gorzkiej czekolady mozna uzyc mlecznej-ciasto bedzie bardziej słodkie
Dodaj komentarz