ciasto z serków z mirabelkami i czekolada

Autor:

mileneczka5

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 200 g miękkiego masła,
  • 300g serka homogenizowanego waniliowego,
  • 3 szklanki mąki,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego,
  • 1\2 kg mirabelek żółtych i czerwonych,
  • czekolada gorzka ale jeśli ktoś lubi s lodkie cu\iasta to polecam uzyc czekolady mlecznej,
  • cukier z prawdziwą wanilia,
  • oraz,
  • cukier puder,
  • mirabelki do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

1. Z masła serka,mąki, cukru waniliowego i proszku do pieczenia zagniatamy ciasto. Dzielimy je na pół. Pierwszą część rozwałkowujemy na wielkość formy 30 na 25 i wykładamy nim wyłożoną papierem do pieczenia formę. Mirabelki płuczemy, wyjmujemy z nich pestki. Czekolade łamemy na kawałki Na ciasto ułożone w blaszce układamy koło siebie mirabelki, gdzieniegdzie układamy po kawałku czekolady. Ułozone mirabelki posypujemy dodatkowo niewielka iloscia cukru waniliowego i przykrywamy drugą , rozwałkowaną częścą ciasta. Pieczemy w piekarniku na złoty kolor w temperaturze 175st. Cprzez około 35 minut.; Przestudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem, dekorujemy mirabelkami , smacznego Porady blaszka 25 na 30 zamiast gorzkiej czekolady mozna uzyc mlecznej-ciasto bedzie bardziej słodkie



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.