Sałatka z tropikalnych owoców

Sałatka z tropikalnych owoców, to świetny sposób na zdrowy posiłek, który może służyć zarówno jako deser lub przekąska. Ponadto jest ona istną bombą witaminową, na którą składają się witaminy z 8 owoców. Doskonale nada się jako orzeźwienie podczas letniego dnia.

Danie: Podwieczorek

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Danie: Podwieczorek

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 200 g arbuza
  • 200 g melona
  • 1 granat
  • 2 banany
  • 2 kiwi
  • 2 mandarynki
  • 1 cytryna
  • 1 limonka

Przygotowanie

Krok 1

Przygotowanie sałatki zaczynamy od obrania bananów i pokrojenia ich na plasterki. Pokrojone banany przekładamy do dwóch miseczek i skrapiamy sokiem z cytryny, aby zapobiec brązowieniu. Arbuza i melona kroimy w kostkę i przekładamy do miseczek z bananami.



Krok 2

Mandarynki obieramy ze skórki, dzielimy na cząstki i przekładamy do miseczek. Kiwi obieramy ze skórki, kroimy na plasterki bądź w kostkę (wg uznania) i również przekładamy do miseczek z pozostałymi owocami.



Krok 3

Granat przekrawamy na połowę i wydłubujemy słodkie, czerwone owoce, po czym dodajemy je do sałatek.



Krok 4

Ostatnim krokiem jest skropienie sałatki sokiem z limonki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.