Muffiny czekoladowe

Wspaniałe muffiny czekoladowe z kawałkami czekolady. Poprawią humor każdemu. Łatwe i szybkie w przygotowaniu o zniewalającym smaku. Koniecznie wypróbuj!

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 14

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 14

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 150 g masła
  • 1 tabliczka czekolady mlecznej
  • 300 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2 łyżki gorzkiego kakao
  • 1 łyżka kawy zbożowej (można pominąć)
  • 200 g cukru
  • 1 łyżka cukru wanilinowego
  • 2 jajka
  • 150 ml mleka Łaciate

Przygotowanie

Krok 1

Nagrzewamy piekarnik do 180°C.



Krok 2

Mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao i kawę przesiewamy do wysokiej miski. Dodajemy cukier oraz cukier waniliowy i całość mieszamy. Jajka miksujemy razem z mlekiem. W rondlu roztapiamy masło. Czekoladę łamiemy na maleńkie kawałki.



Krok 3

Do sypkich składników dodajemy stopniowo jajka z mlekiem. Mieszamy łyżką. Następnie dodajemy przestudzone masło. Wrzucamy kawałki czekolady. Mieszamy całość. Uzyskana masa nie musi być jednolita. Do papilotek nakładamy ciasto. Umieszczamy je na blaszce.



Krok 4

Pieczemy 25 minut.



Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

Niezapominajka

Opublikowany: 2018-01-19 11:43:00

Pyszny dodatek do popołudniowej kawy.

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.