Ciasto z truskawkami

Autor:

Kamila O

Danie: Podwieczorek

Osób: 12

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Truskawki

Ze śmietanką

Danie: Podwieczorek

Osób: 12

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Truskawki

Ze śmietanką


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 szkl. mąki pszennej
  • 4 jajka
  • 1,5 szkl. cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 25 dag margaryny
  • 4 łyżki śmietany Łaciata 18%
  • 1 kg truskawek
  • Cukier puder

Przygotowanie

Krok 1

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia.



Krok 2

Margarynę utrzeć w misce z cukrem na puszystą masę, następnie stopniowo dodać jajka i przesianą mąkę cały czas ucierając.



Krok 3

Na koniec dodajemy śmietanę.



Krok 4

Blachę smarujemy margaryną i przekładamy do niej ciasto.



Krok 5

Truskawki oczyszczone i umyte układamy na cieście delikatnie je wciskając.



Krok 6

Pieczemy w nagrzanym piekarniku przez około 50 minut w 180°C. Upieczony wyjmujemy i jeszcze ciepły posypujemy cukrem pudrem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.