Danie: Śniadanie
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki, wsypać do garnka, wlać 2 łyżki wody i rozgotować. Dodać cukier, cukier z wanilią, cynamon, odparować.
Ciasto francuskie wyjąć z lodówki i pozostawić na 1 godzinę w temperaturze pokojowej. Następnie wyjąć z papieru, pokroić na 6 trójkątów, włożyć porcję musu z jabłek, zwijać rogaliki z zewnętrznej strony do środka. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, posmarować roztrzepanym jajkiem z cukrem waniliowym, posypać cukrem kryształem. Włożyć do nagrzanego do 170°C piekarnika i upiec na złoty kolor.
Dodaj komentarz