Croissanty z tuńczykiem, jajkiem i rukolą

Croissanty na słono to oryginalna propozycja śniadaniowa lub kolacyjna. Dziś proponujemy wersję z tuńczykiem, jajkiem na twardo, rukolą i ogórkiem. Bez obaw, rogalik kupiony w sklepie może być delikatnie słodki - ciekawie przełamie to smak kanapki.

Danie: Śniadanie, Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Śniadanie, Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 croissanty bez nadzienia
  • 100 g tuńczyka w sosie własnym
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki masła Mazurski Smak
  • 1 cebula szalotka
  • ¼ zielonego ogórka
  • garść rukoli
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo. Obierz i pokrój na plasterki.



Krok 2

Szalotkę drobno posiekaj. Wymieszaj w misce z odsączonym z zalewy tuńczykiem i majonezem.



Krok 3

Ogórka dobrze umyj i osusz. Pokrój na plasterki.



Krok 4

Croissanty przekrój na pół. Jedną stronę posmaruj masłem i połóż rukolę. Następnie rozsmaruj tuńczyka. Na wierzch połóż jajko i ogórka. Posól i porządnie popieprz. Przykryj drugą połową croissanta i serwuj od razu. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.