Croissanty na słono to oryginalna propozycja śniadaniowa lub kolacyjna. Dziś proponujemy wersję z tuńczykiem, jajkiem na twardo, rukolą i ogórkiem. Bez obaw, rogalik kupiony w sklepie może być delikatnie słodki - ciekawie przełamie to smak kanapki.
Danie: Śniadanie, Kolacja
Osób: 2
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Jajka ugotuj na twardo. Obierz i pokrój na plasterki.
Szalotkę drobno posiekaj. Wymieszaj w misce z odsączonym z zalewy tuńczykiem i majonezem.
Ogórka dobrze umyj i osusz. Pokrój na plasterki.
Croissanty przekrój na pół. Jedną stronę posmaruj masłem i połóż rukolę. Następnie rozsmaruj tuńczyka. Na wierzch połóż jajko i ogórka. Posól i porządnie popieprz. Przykryj drugą połową croissanta i serwuj od razu. Smacznego!
Dodaj komentarz