Tost francuski z malinami i borówkami

Tost francuski na słodko z owocami to dobry pomysł na letnie śniadanie. Możemy dodać dowolne owoce.

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Orzechy

Ze śmietanką

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Orzechy

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 kromki chleba tostowego
  • Ok. 150 g borówek amerykańskich
  • Ok. 150 g malin
  • 2 jajka
  • ¼ łyżeczki soli
  • 4 łyżki Śmietanki Łaciatej 12%
  • Serek śmietankowy (do smarowania)
  • 2 łyżki masła Łaciate
  • 2 łyżki orzechów włoskich

Przygotowanie

Krok 1

W misce roztrzepujemy jajka, dodajemy sól oraz śmietankę Łaciatą i mieszamy.



Krok 2

Na patelni rozgrzewamy masło. Każdą kromkę obtaczamy w jajku i smażymy na patelni przez około 3-4 minut z każdej strony, aż się zrumienią.



Krok 3

Borówki myjemy i ususzamy. Maliny myjemy i rozdrabniamy.



Krok 4 

Każdą kromkę smarujemy serkiem. Układamy borówki oraz maliny. Orzechy siekamy i posypujemy tosty. Podajemy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.