Sałatka z czarnej fasoli i kukurydzy

Danie: Kolacja, Sałatki, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja, Sałatki, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 mix sałat
  • 1 puszka czarnej fasoli
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 czerwona papryka
  • 1/2 małej cebuli

Dressing:

  • 2 łyżki soku z limonki
  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek
  • 1/4 szklanki octu
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Fasolę i kukurydzę odsącz. Paprykę pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę posiekaj.



Krok 2

W dużej misce wymieszaj fasolę, kukurydzę, paprykę, mix sałat i cebulę.



Krok 3

Przygotuj dressing. W miseczce wymieszaj sok z limonki, oliwę, ocet, cukier, sól i pieprz.



Krok 4

Polej sałatkę dressingiem i wymieszaj. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.