Zupa pomarańczowo-dyniowa

Przepyszna, intensywnie pomarańczowa zupa dyniowo-pomarańczowa to propozycja idealna na jesienną pogodę. Z pewnością doda energii każdemu, kto jej spróbuje.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 kg obranej ze skórki dyni
  • - 4 pomarańcze
  • - 2 szklanki naturalnego bulionu warzywnego
  • - 3 łyżki masła klarowanego
  • - 3 łyżki Śmietanki Łaciatej 12%
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka cynamonu
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 łyżeczka imbiru
  • - 3 goździki
  • - 2 łyżki cukru

Przygotowanie

Krok 1

Dynię kroimy w kostkę i obsmażamy na maśle, a następnie zalewamy bulionem i dusimy ok. 5 minut z dodatkiem przypraw i goździków.



Krok 2

Dodajemy sok wyciśnięty z pomarańczy i dusimy jeszcze ok. 15 minut.



Krok 3

Dodajemy śmietankę Łaciatą, cukier i blendujemy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.