Cukinia jest warzywem, które rewelacyjnie smakuje w każdym z dań. Stosowana jest w dietach odchudzających. Faszerowana jagnięciną smakuje wyśmienicie.
Danie: Obiad
Osób: 8
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Piekarnik nagrzewamy do uzyskania temperatury 180 stopni.
Rozgrzewamy oliwę na patelni, smażymy drobno posiekany czosnek przez 4 minuty. Dodajemy przyprawy i smażymy kolejną minutę. Dodajemy pomidory z puszki i bulion drobiowy. Całość gotujemy 20 minut. W ten sposób uzyskamy sos pomidorowy.
Cukinie kroimy wzdłuż i wydrążamy środek przy użyciu łyżki. Miąższ drobno kroimy i dodajemy do przygotowanego wcześniej sosu. Cukinie skrapiamy lekko oliwą i pieczemy 20 minut, w 180 stopniach.
W półmisku mieszamy mięso z przyprawami i kolendrą, a następnie dodajemy sól i pieprz. Po upieczeniu cukinii faszerujemy je mięsem i polewamy sosem pomidorowym i pieczemy 20 minut.
Dodaj komentarz