Kopułki z ryżu z kurczakiem i kolorowymi warzywami w curry

Autor:

mileneczka5

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 2 woreczki ryżu,
  • 1 podwójny filet z kurczaka,
  • 2 papryki czerwone,
  • 1 papryka zielona,
  • 2 ogórki konserwowe,
  • 2 marchewki,
  • 1 pietruszka,
  • kawałek selera,
  • 2 ząbki czosnku,
  • bazylia,
  • sól, pieprz,
  • curry,
  • natka pietruszki,
  • olej

Przygotowanie

Krok 1

1. Ryż gotujemy według instrukcji podanej na opakowaniu. Osączamy. 2. Czosnek obieramy. Mięso myjemy i osuszamy. Kroimy w kostkę. Oprószamy solą i pieprzem. Wraz z czosnkiem podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. 3. Ogórki roimy w kostkę. Paprykę po odrzuceniu gniazd , kroimy w paski.Marchew, pietruszke i selera obieramy , ścieramy na tarce o duzych oczkach. 4. Warzywa dusimy przez kwadrans na niewielkiej ilosci oleju, pod koniec duszenia dodajemy ogórki .Przyprawiamy. Warzywa mieszamy filetem i ryżem , poprawiamy przyprawami i curry, chwile wszystko dusimy. Podajemy w kopułkach , smacznego:)



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.