Czekoladowa kasza manna z pomarańczą

Autor:

Ania321

Danie: Podwieczorek

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Podwieczorek

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

4.56/5

Oceń przepis

Ocena

4.56/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 szkl. mleka Łaciate
  • 3 łyżki kaszy manny
  • ¼ tabliczki gorzkiej czekolady
  • ½ pomarańczy
  • 1 łyżeczka miodu

Przygotowanie

Krok 1

Zagotować mleko, wrzucić kaszę, wymieszać.



Krok 2

Dodać czekoladę startą na tarce lub drobno połamaną. Gotować na małym ogniu, aż kasza zgęstnieje.



Krok 3

Zdjąć z ognia, dodać miód oraz pomarańcze podzielone na cząstki, wymieszać. Zostawić kilka kawałków do ułożenia na wierzchu.



Krok 4

Nałożyć na miseczkę, udekorować resztą pomarańczy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.