Rozpływające się w ustach, obłędnie czekoladowe babeczki, które w dodatku są bardzo proste w przygotowaniu. Z podanych proporcji wychodzi około 12 muffinek, jednak wszystko zależy od wielkości papilotek. Ich smak jest uzależniający - potrzeba dużo silnej woli, żeby nie zjeść wszystkich na raz...
Danie: Deser
Osób: 6
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
W misce wymieszać mąkę pszenną, cukier, kakao, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną.
W drugiej misce krótko zmiksować maślankę z olejem i jajkami. Dodać suche składniki i zmiksować tylko do połączenia składników.
Czekoladę drobno posiekać lub rozdrobnić w malakserze. Wmieszać kawałki czekolady w masę.
Piekarnik nagrzać do 180°C.
Formę na muffinki wyłożyć papilotkami lub przygotować silikonowe foremki. Wylać masę mniej więcej do ¾ wysokości foremek. Posypać kropelkami czekoladowymi.
Wstawić do piekarnika i piec około 25 minut.
Dodaj komentarz