Sernik dyniowy to sernik w nowej odsłonie smakowej. Idealny na jesienne popołudnia z kubkiem kawy.
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 10
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Ze śmietanką
Piekarnik nastaw na 180°C.
Składniki na ciasto zagnieć w jednolitą masę i wyłóż nim spód formy. Piecz 10 minut.
W tym czasie wszystkie składniki na masę serową dokładnie zmiksuj na wolnych obrotach. Wlej do przygotowanej tortownicy na podpieczone ciasto. Ponownie wstaw do piekarnika na 15 minut. Po tym czasie zmniejsz temperaturę do 120°C i piecz kolejne 90 minut.
Śmietankę ubij wraz z cukrem pudrem.
Po wyjęciu sernika z pieca, wierzch wysmaruj ubitą śmietanką, a dodatkowo polej go sosem karmelowym. Smacznego!
Przed ubiciem śmietankę należy dobrze schłodzić.
Dodaj komentarz