Danie: Podwieczorek
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Ze śmietanką
Margarynę utrzeć z cukrem i szczyptą soli.Nadal ucierając dodać stopniowo 4 żółtka. Dodać mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia i dokładnie utrzeć. Z białek ubić pianę na sztywno i delikatnie połączyć z ciastem. Ciasto przełożyć do foremek. Piec około 40 minut w 180°C.
Śmietankę Łaciatą ubić mikserem do otrzymania odpowiedniej konsystencji, dodać cukier puder i stabilizator.Ubijać jeszcze około 2 minuty. Masę można podzielić na dwie części, jedną pozostawić białą, a do drugiej dodać barwnik, np.zielony. Masę nałożyć do szprycy i ukształtować "choinkę" na przestygniętych babeczkach! Przyozdobić wedle upodobania.
Włożyć do lodówki!
Dodaj komentarz
2 opublikowane komentarze
Niezapominajka
Opublikowany: 2018-01-21 09:14:00
Ale pyszności, uwielbiam słodycze w każdej ilości i postaci:)
Odpowiedzbietka
Opublikowany: 2018-12-10 08:36:00
Smakowite babeczki : )
Odpowiedz