Pyszne i wilgotne jogurtowe ciasteczka w stylu amerykańskich chocolate chips cookies. Miłośnicy słodkości mogą wymienić gorzką czekoladę na mleczną lub białą. Ciastka są na tyle proste w wykonaniu, że można przygotować je razem z dziećmi. Wspólne gotowanie to fantastyczna zabawa dla całej rodziny!
Danie: Deser
Osób: 10
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
Piekarnik nagrzać do 180°C. Blaszkę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia.
Gorzką czekoladę posiekać.
W misce połączyć mąkę i proszek do pieczenia. W drugiej misce wymieszać jogurt, cukier, olej, miód i jajko. Suche składniki dodać do mokrych, dokładnie wymieszać. Wrzucić posiekana czekoladę i wmieszać ją w masę.
Dwoma łyżeczkami formować z masy kulki wielkości orzecha włoskiego. Rozłożyć na blaszce z zachowaniem odstępów (ciastka rozejdą się na boki).
Wstawić do piekarnika i piec około 15 minut, do lekkiego zezłocenia.
Dodaj komentarz