Pyszne i wilgotne jogurtowe ciasteczka w stylu amerykańskich chocolate chips cookies. Miłośnicy słodkości mogą wymienić gorzką czekoladę na mleczną lub białą. Ciastka są na tyle proste w wykonaniu, że można przygotować je razem z dziećmi. Wspólne gotowanie to fantastyczna zabawa dla całej rodziny!
Danie: Deser
Osób: 10
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
Piekarnik nagrzej do 180°C. Blaszkę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.
Gorzką czekoladę posiekaj.
W misce połącz mąkę i proszek do pieczenia. W drugiej misce wymieszaj jogurt, cukier, olej, miód i jajko. Suche składniki dodaj do mokrych i dokładnie wymieszaj. Wrzuć posiekana czekoladę i wmieszaj ją w masę.
Dwoma łyżeczkami formuj z masy kulki o wielkości orzecha włoskiego. Rozłóż je na blaszce z zachowaniem odstępów (ciastka rozejdą się na boki).
Wstaw do piekarnika i piecz około 15 minut, aż do lekkiego zarumienienia. Smacznego!
Dodaj komentarz