Czekoladowy salceson

Autor:

Mirka Szudera

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

czekolada

  • 1 kostka masła Łaciate,
  • 1 spore opakowanie herbatników,
  • 2 gorzkie czekolady,
  • odrobina cukru pudru

Przygotowanie

Krok 1

Rozpuścić masło w garnku



Krok 2

Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej



Krok 3

Herbatniki połamać na kawałki. Wszystkie składniki razem wymieszać i wyłożyć na folii aluminiowej, zawinąć na kształt kiełbasy i włożyć do lodówki na dolną półkę na godzinę.



Krok 4

Przed podaniem całość obtoczyć cukrem pudrem. Pokroić na kawałki



Wskazówki

trzymać w lodówce

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.