Spróbuj tego warstwowego ciasta. Przełożone kremem smakuje wyśmienicie, a samo brownie jest bardzo proste w przygotowaniu.
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 10
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Ze śmietanką
Do małego garnka włóż masło i czekoladę. Wlej wrzącą wodę i rozpuść składniki na małym ogniu.
Po kilku minutach, odstaw garnek.
Nastaw piekarnik na 180 stopni C. Zmiksuj 200 g cukru z ubitymi jajkami na pianę. Połącz je z czekoladową mieszaninę, energicznie mieszając.
Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiej przez sitko. Wrzuć do mieszaniny. Mieszaj, aż do połączenia się składników. Na końcu dodaj ekstrakt z wanilii i zmiksuj.
Ciasto wylej na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wyrównaj wierzch ciasta.
Piecz w piekarniku przez 20 min.
Sprawdź wykałaczką, czy ciasto jest gotowe. Pozostaw do ostygnięcia. Przepołów je w poziomie, tak by na środku znalazła się masa kremowa z malinami.
Ubij schłodzoną śmietankę Łaciatą. Dodaj maliny i pozostały cukier. Energicznie mieszaj.
Masę malinową wyłóż na wystudzone ciasto i przykryj drugim płatem brownie. Na końcu posyp cukrem pudrem. Ciasto przechowuj w lodówce.
Dodaj komentarz