Daktylowo-cynamonowa sałatka z figą

Bardzo słodkie daktyle są idealnym dodatkiem do sałatki. Przygotujesz ją w bardzo łatwy i szybki sposób. Możesz przygotować ją na przyjęcie dla swoich gości.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 0,5 laski cynamonu do starcia + 2 laseczki cynamonu do dekoracji
  • - 8 daktyli
  • - 2 jabłka
  • - 2 brzoskwinie
  • - 3 figi
  • - kilka listków mięty
  • - 1 opakowanie borówek
  • - 2 pomarańcze
  • - gwiazdki anyżu do dekoracji (opcjonalnie)

Przygotowanie

Krok 1

Najbardziej pracochłonnym krokiem w robieniu daktylowo-cynamonowej sałatki z figą, jest starcie laseczek cynamonu na tarce. Zajmuje to najwięcej czasu, dlatego warto to zrobić na samym początku.



Krok 2

Po starciu laseczek cynamonu, kroimy figi, jabłka, brzoskwinie na ósemki i dokładamy do nich daktyle. Pomarańcze obieramy ze skórki i rozdrabniamy.



Krok 3

Kiedy wszystko jest już w misce dosypujemy borówki oraz miętę, po czym lekko mieszamy sałatkę. Ozdabiamy laskami cynamonu oraz gwiazdkami anyżu.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.