Domowe pasty, to nie prosty pomysł na urozmaicenie codziennej diety. Do szkoły, do pracy, ale też na piknik, czy standing party. Można je podać w formie kanapek na śniadanie, kolację czy drugie śniadanie, czy przekąsek na przyjęciach z krakersami, słonymi ciastkami czy na grzankach. Nie bez znaczenia jest fakt, że przygotowanie ich zajmuje dosłownie 15 minut.
Osób: 5
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Nastawiamy piekarnik na 200ºC. Czosnek pieczemy przez 30-40 minut. Tuńczyka wraz z zalewa z puszki rozdrabniamy widelcem.
Wcześniej upieczone ząbki czosnku wyciskamy ze skórki i rozgniatamy widelcem. Cebulkę siekamy drobno razem ze szczypiorkiem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą. Doprawiamy do smaku solą, słodką papryką w proszku i pieprzem.
Gotową pastę nakładamy na kanapki i podajemy posypane szczypiorkiem.
Dodaj komentarz