Pyszne, kolorowe danie, które zadowoli niejednego głodomora. Może nie jest bardzo mało kaloryczne, ale za to jak pachnie! I jak smakuje! Warto spróbować!
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Fit
Szynkę myjemy, dokładnie osuszamy i kroimy w kostkę. Mięso nacieramy solą, curry, pieprzem i odstawiamy na 15 minut.
Kroimy w paseczki paprykę, cukinię i marchewkę. Czosnek i cebulę obieramy, a następnie kroimy w drobną kostkę. Pieczarki kroimy w plasterki.
Na rozgrzanym na patelni maśle obsmażamy mięso. Dodajemy cebulę, pieczarki, paprykę, marchewkę, cukinię i czosnek. Przyprawiamy i dusimy ok. 20 minut.
Dodaj komentarz