Delikatna wieprzowina z warzywami na maśle

Pyszne, kolorowe danie, które zadowoli niejednego głodomora. Może nie jest bardzo mało kaloryczne, ale za to jak pachnie! I jak smakuje! Warto spróbować!

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Fit

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 g szynki wieprzowej
  • 1 papryka czerwona
  • 1 żółta papryka
  • 150 g pieczarek
  • 1 cukinia
  • 2 marchewki
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka curry
  • 10 łyżek masła

Przygotowanie

Krok 1

Szynkę myjemy, dokładnie osuszamy i kroimy w kostkę. Mięso nacieramy solą, curry, pieprzem i odstawiamy na 15 minut.



Krok 2

Kroimy w paseczki paprykę, cukinię i marchewkę. Czosnek i cebulę obieramy, a następnie kroimy w drobną kostkę. Pieczarki kroimy w plasterki.



Krok 3

Na rozgrzanym na patelni maśle obsmażamy mięso. Dodajemy cebulę, pieczarki, paprykę, marchewkę, cukinię i czosnek. Przyprawiamy i dusimy ok. 20 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.