Pieczona biodrówka w ziołowej marynacie

Autor:

Ania321

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 kg biodrówki
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka tymianku
  • 1 łyżka kolendry
  • 1 łyżka papryki słodkiej mielonej
  • Pieprz do smaku
  • Sól do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Mięso dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.



Krok 2

Do oliwy dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy, a następnie nacieramy mięso powstałą marynatą. Przykrywamy i wstawiamy do lodówki na całą noc.



Krok 3

Zawijamy biodrówkę w folię aluminiową. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez godzinę w temperaturze 180°C (z termoobiegiem).



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.